Home

Er brandt een vuur in ons

Verwarmen - koken - genieten met pellets

Ecologisch verwarmen met pelletkachels

We kunnen niet leven zonder verwarming - zoveel is duidelijk. De manier waarop u zich echter verwarmt, kan echter een groot verschil maken op onze impact op onze planeet. Daarom dat het van belang is dat we ecologisch verwarmen.

Ecologisch verwarmenTegenwoordig worden pelletkachels gebruikt om huizen en bedrijven te verwarmen met al het comfort dat mensen van hun traditionele warmtebron verwachten. Meer dan een miljoen pelletkachels zijn nu in dienst in heel Europa, waardoor dit een bewezen manier is om een ​​huis te verwarmen.

Normaal gesproken ontvlamt een ontstekingselement de pellets wanneer nodig, terwijl houtpellets in gemeten doseringen aan de brander worden toegevoerd via een schroef die is aangesloten op een bijgevoegde vergaarbak of aangrenzende opbergcontainer. Deze systemen zijn handig genoeg om een ​​logisch alternatief te zijn voor fossiele brandstof ketels.

Natuurlijk zijn er belangrijke verschillen tussen houtpellets en fossiele brandstoffen. Houtpellets kosten zo veel als 60% minder, plus ze zijn een duurzame, hernieuwbare en koolstofneutrale brandstofbron. Ideaal voor ecologisch verwarmen dus.

Bijna elke woning kan worden aangevuld met een houten pelletkoker, als een stand-alone warmtebron, of als primaire warmtebron in combinatie met een secundaire ketel die als back-up of in sommige gevallen als aanvullende warmtebron dient.

Verleden heden toekomst:

Europese landen zonder eigen fossiele brandstoffen zijn leiders in de richting van hernieuwbare energie. Bedrijven in Europa ontwikkelden producten die het comfort en het gemak van houten pellets verder kunnen ontwikkelen dan wat mogelijk is met kachels. Pelletkettels zijn geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het besparen van geld, het ecologisch verwarmen, en hun verwarmingskosten laag willen houden.

Voordelen van ecologisch verwarmen met pelletkachels:

  • Houtpelletketels kunnen de meeste particulieren en bedrijven helpen hun verwarmingskosten te verlagen.
  • Gezinnen hebben hetzelfde (of beter) comfortniveau van een pellet centraal verwarmingssysteem, zoals zij doen vanuit hun traditionele fossiele brandstofbron.
  • Volgens een aantal conservatieve schattingen kan een investering in een pelletkachel een rendement op investeringen (ROI) zo hoog als 49% per jaar over 15 jaar bieden. 
  • Houtpellets zijn gemakkelijk verkrijgbaar in België, en kunnen aan uw huis worden geleverd.
  • Pelletketeltechnologie is bewezen, met meer dan een miljoen succesvolle installaties in Europa.
  • Houtpelletbrandstof neemt niet veel plaats in, brand schoner, en is veel handiger dan brandhout.
  • Brandstofbesparingen kunnen oplopen tot tienduizenden euro's, die kunnen worden bespaard, of op betere manieren worden besteed.