Home

Er brandt een vuur in ons

Verwarmen - koken - genieten met pellets

Meer informatie over pelletkachels

Pelletkachels

Breng extra sfeer in je huis met een van onze pelletkachels. Het is efficiënt, ecologisch, economisch en vooral super gezellig! Stoken met pellets zorgt ook voor een aangename stralingswarmte in de woning.

Ken je het gemak van een kachel met een grote voorraad? Pruts je ook niet graag met een afstandsbediening maar wil je een gemakkelijk scherm? Waarom kiest 80% van de kopers voor een kachel waar je minder onderhoud aan hebt?

Het antwoord is eenvoudig: kies voor een pelletkachel.

Een pelletkachel combineert de charme van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologie en het hoogste gemak. De automatische toevoeging van brandstof, aanraakscherm en verwijdering van roosteras (afhankelijk van het model) zijn slechts enkele voordelen van een pelletkachel.

Bij kouder weer loopt de rekening voor verwarming op tot een derde van het huishoudbudget. Daarom zoeken veel mensen naar spaarzame manieren om heerlijk warm te blijven. Onze vrijstaande pelletkachels en kasseten zijn een alsmaar populairdere oplossing. Ze zien er uit als traditionele houtkachels, maar functioneren als een moderne haard. Je hoeft enkel maar de opvulbak met pellets te vullen, de thermostaat aan te zetten en relaxeren.

Hoe werken pelletkachels

Binnenkant en  werking pelletkachelsDe basis componenten van een pelletkachel lijken sterk op die van een traditionele houtkachel: een stalen frame met een verbrandingskamer, afvoerpijp voor de rook verbonden met een schouw en een brandbestendig glazen raam om naar het vuur te kunnen kijken. Het stalen frame wordt vaak aangevuld met materialen die warmte opslaan, zoals speksteen. Bovendien heeft een pelletkachel een ingebouwde schroef waarmee pellets automatisch van de geïntegreerde opslagcontainer naar de verbrandingskamer worden getransporteerd.

Kiezen voor de juiste pelletkachel

Bij de keuze van de geschikte pelletkachel speelt natuurlijk ook de kamergrootte een belangrijke rol. Hoe groter de te verwarmen kamer is, hoe groter is ook de daarvoor noodzakelijke verwarmingscapaciteit. Een andere belangrijke factor is isolatie. Afhankelijk van de grootte en isolatie van je woning, kan eenzelfde pelletkachel een grotere ruimte (met goede isolatie) of een kleinere ruimte (met minder goede isolatie) verwarmen.

Afhankelijk van de grote van je woning, kan een pelletkachel je huidige verwarmingssysteem suplementeren of zelfs vervangen.

Dit zijn de voordelen van een pelletkachel

Schone verbranding en kost-efficiënte verwarming van je woning.

Geen gedoe: Onder de vele types houtkachels die er bestaan is de pelletkachel het eenvoudigst om te bedienen. Je moet deze kachels typisch met houten pellets alleen maar een keer per dag of twee laden. En het laden van de pellets is een eenvoudige kwestie om de hopper uit te trekken en de pellets in te gieten.

Rookvrij: Pelletkachels produceren zeer weining rook. Dit betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het uitroken van een kamer, of om te gaan met de daaropvolgende droge lucht en onaangename geuren.

Hitte veilig: Met een pelletkachel, is er vrijwel geen externe warmte tijdens het gebruik. Je kunt een pelletkachel zo dicht als een centimeter van een muur plaatsen, waardoor het geen brandgevaar kan veroorzaken. Het is de ideale verwarmings keuze voor huishoudens met kinderen en huisdieren.

Ecologische voordelen

Houten pellets gebruikt in pelletkachels zijn stevig gecondenseerd, waardoor ze zeer weinig vocht bevatten en zeer efficiënt verbranden. Er worden veel minder schadelijke gassen die in de lucht worden vrijgegeven door houtpellets te verbranden dan bij gewone houtkachels.

Bovendien zijn houtpellets geen primair product van de bosbouw. In plaats daarvan zijn ze een bijproduct gemaakt van gerecycleerd hout uit zagerijen, meestal gevormd uit gecomprimeerd zaagsel en houtkrullen, of de ongebruikte toppen van bomen die worden omgehakt bij houthakken.